6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış olan aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KENT HABER

GELENEKSEL KARADENİZ ŞÖLENİ

Genel - 26 Aralık 2017, Salı
2173
Paylaş

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun (KADEKON) 10 yıldır düzenlediği geleneksel Karşıyaka Hamsi Şöleni bu yıl da coşku ile kutlandı. Özel Kent Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu başkanı Hızır MURTEZAOĞLU’nun ev sahipliğinde  gerçekleşen festivalde katılımcılara 5 ton hamsi ikramı yapıldı.

Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleşen ve 4 gün süren etkinliğin son gününde şölen İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Hamsi Şöleninde binlerce katılımcıya tavalarda kızartılan 5 ton hamsi ve yöresel lezzetler ikram edildi. Hamsi şölenine katılanlar Karadenizli sanatçıların seslendirdiği türküler ve horon oyunuyla doyasıya eğlenerek Karadeniz ruhunu tüm gün yaşadılar.

KADEKON tarafından düzenlenen etkinlikte, Başkan Hızır MURTEZOĞLU ''Şenliğin, Türkiye genelinde yaygınlaşmasında İzmir Karadeniz cemiyetinin katkısı oldu. Onuncu hamsi şölenini gerçekleştiriyoruz. Bu artık bir kültür etkinliği olarak İzmir halkının bir beklentisine dönüştü. Karadeniz'in aşını İzmirlilerle buluşturuyoruz.'' diye konuştu.

Fotoğrafrala BURADAN Ulaşabilirsiniz.