6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış olan aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KENT HABER

KENT KOLEJİ ÖĞRENCİSİ SUDENAZ ÇELİK HAZIRLADIĞI BİLİMSEL PROJE İLE TÜRKİYEYİ TEMSİL EDECEK

Genel - 21 Ağustos 2017, Pazartesi
2658
Paylaş

Kent Koleji Öğrencisi Sudenaz ÇELİK Mostratec Uluslararası Bilim, Teknoloji ve Proje Yarışması için hazırladığı proje ile Brezilya yolcusu..

İzmir Özel Kent Koleji Güzelbahçe Kampüs 10/A sınıfı öğrencisi Sudenaz ÇELIK hazırladığı “Mars'ın beş aşamada tamamlanmış gezegen yenilemesi” (Complete Planetary Renovation of Mars in Five Stages) konulu çalışması ile Brezilya’da gerçekleştirilen bilimsel proje yarışması MOSTRATEC, International Science and Technological Fair’da finalde yarışmaya hak kazandı. Öğrenci önümüzdeki günlerde projesini sunmak üzere Brezilya’ya gidecek.

Özel Kent Koleji fizik ve kimya öğretmenleri Fizik Öğretmeni Adil CAN, Dr. Nilufer CELIK ve Kimya Öğretmeni Deniz MURTEZAOĞLU geleceğin bilim insanı olma yolun ilerleyen Sudenaz ÇELİK’e proje sürecinde desteklerini sürdürdü. Uluslar arası bilim yarışında ülkemizi temsil eden başarılı öğrenci, “Yapay Cryoconite Delikli Ekopoiesis Kızıl Gezegenin insanlar için yaşanabilir hale getirilmesi” konulu proje de beş aşamalı bir süreç planlanması ile kırmızı gezegen Mars’da yaşanabilir koşullar sağlayacak uygun bir ortam oluşturmayı amaç ediniliyor.