6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış olan aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KENT HABER

KENT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ZEYTİN HAYATTIR PROJESİ

Genel - 31 Mart 2017, Cuma
2412
Paylaş

Ege’nin İncisi, Barışın simgesi, Kahvaltımızın baş tacı, Şifa kaynağı Zeytin Hayattır diyen kent Koleji öğrencileri Güzelbahçe Belediyesinin desteği ile zeytinlik oluşturdu.

Zeytin dikim etkinliğine katılan Kent Koleji ilkokul öğrencileri ile Güzelbahçe kaymakamı Hüseyin KULÖZÜ, zeytin alanı tahsisi ile projeye destek veren Güzelbahçe belediye başkanı Ö. Mustafa İNCE, projeye destek veren büyükşehir belediyesi sosyal işler müdürü Serpil KESKİN, Kent Koleji kurucusu Hızır MURTEZAOĞLU ve Kültür E. bakanı Suat ÇAĞLAYAN öğrencilerle birlikte zeytin dikti. Kent kolejinin proje paydaşı olan Mustafa Saadet Alanyalı İlkokulu’nun öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte öğrencilere 1000 yıl sonra zeytin vermeye devam edecek fideleri dikerken geleceği yaşar gibi idiler. Her ağaca bir isim veren öğrencilerine Proje sahibi Kent koleji sınıf Öğretmeni Nuran YELEĞEN ve İcla SAYITA 2 yıl sonra ilk zeytin hasadımızı çocuklarımızla yaparak üretim ve sofralık zeytin aşamalarını göreceğiz, Çocuklarımızın yiyecekleri en lezzetli zeytin kendi diktikleri zeytinler olacak dedi. Projenin devam edeceğini belirten Nuran öğretmen öğrenciler proje dahilinde Türkiye’nin zeytinyağı üretiminde Dünya’daki yerini de araştırıp çalışmaya devam edecekler dedi.

Fotoğrafrala BURADAN Ulaşabilirsiniz.