6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış olan aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KENT HABER

17. VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIYLA PROF. DR. YILMAZ  BÜYÜKERŞEN

Genel - 23 Şubat 2018, Cuma
2191
Paylaş

17. VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIYLA PROF. DR. YILMAZ  BÜYÜKERŞEN

Özel Kent Kolejleri Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başarılı eğitim çalışmalarından dolayı 17. Vehbi Koç Ödülleri’nin yeni sahibi oldu.

Her yıl farklı alanlarda verilen geleneksel Vehbi Koç Ödülleri bu yıl eğitim alanında verildi. Üniversite eğitimini yaygınlaştırmak adına eğitime getirdiği açık öğretim sisteminin oluşturulması, iki dönem rektörlük görevini yürütmesi ve Anadolu Üniversitesi’nin geliştirilmesine verdiği katkıların yanı sıra Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşunda da görev alan, müzeler, sanat kurumları ve belediye merkezleri ile eğitimi yaygınlaştırmayı hedef alan Büyükerşen Kent Kolejlerine de katkılarıyla bu alandaki başarılarını sürdürüyor. 
Eğitime katkıları saymakla bitmeyen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’nin en saygın ödüllerinden olan 17. Vehbi Koç Ödülü’nü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un elinden aldı. Ödül töreninde Vehbi Koç ile anılarını da anlatan Büyükerşen bu ödüle layık görüldüğü için büyük mutluluğunu dile getirdi. Törende 17. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hakkında kısa bir film de yayınlandı. Her gününü ‘yeni bir maceranın başlangıcı’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Büyükerşen, filmde yer alan röportajında, “Kendimi Atatürk'e, ilkelerine, cumhuriyete ve bu topluma borçlu hissediyorum. Hem de öyle bir borç ki ömür boyu bitmiyor. Tüm bu uğraşlara karşılık en büyük servetim, en büyük kazancım yetiştirdiğim öğrencilerim. Kendimi çok mutlu ve bahtiyar hissediyorum. Vehbi Koç Ödülü'ne beni layık gören çok değerli jüri üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.