6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış olan aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KENT HABER

KENT’İN DEV KADROSUNDA BİR DEV İSİM DAHA!

Genel - 15 Ağustos 2017, Salı
2859
Paylaş

T.C. Kültür Bakanlığı Halk Kültürü E.Genel Müdürü Seyhan Livaneli Kent Koleji kadrosunda yerini aldı! Yenilenen ders programımız kapsamında Kent Koleji öğrencileri Sosyal Yaşam Kültürü ile okulda uygulamalı ders olarak tanışıyor. Öğrencilerimiz sosyal yaşamda ihtiyaçları olan genel kültür kurallarını, ahlak kurallarını bizzat en yetkin isimden, on yıl boyunca T.C. Kültür Bakanlığı’nda HAGEM Halk Kültürü Genel Müdürlüğü yapmış olan Seyhan Livaneli’den Yaratıcı Drama destekli uygulamalı ders olarak alacaklar. Ailelerimiz ve öğrencilerimiz kadar bizleri de heyecanlandıran Sosyal Yaşam Kültürü dersi, 2017-18 eğitim öğretim yılında 3.4.5. sınıf öğrencilerimiz için ders programına eklendi. Program Seyhan Livaneli’nin birebir katkısıyla daha da güçlendi. Yenilenen programlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz…

Seyhan Livaneli kimdir?

Silifke doğumlu olan Livaneli’nin çocukluğu ve eğitim yaşamının büyük bir bölümü başkentte geçmiş, Ankara-Bahçelievler Deneme Lisesi’ni bitirdikten sonra aynı yıl Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne girtir. 1969’da öğretmenliğe başlamış, 1989-1990’da yıllarındaki gazetecilik deneyiminden sonra 1991’de İlksan Öykü Yarışmasında birincilik ödülü almıştır. 1991’de Devlet Lisan Okulu’nu, daha sonra Londra’da International School’u bitirmiştir. Yurdun çeşitli yerlerinde Türkçe öğretmenliği yapan Livaneli daha sonra Kültür Bakanlığında çalışmaya başlamış, UNICEF eğitim programlarında görevli iken Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (HAGEM) Daire Başkanı, 1997’de de Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. On yıl T.C. Kültür Bakanlığı HAGEM Genel Müdürlüğü yapan Livaneli bu görevden üç yıl önce emekliye ayrılmıştır.
Türkiye genelinde çeşitli dergi ve gazetelerde yazı dizileri yayınlanan Seyhan Livaneli, kültürel pek çok yazılı eserin de proje yönetmenliğini yapmış, eğitim ve öğretim ile ilgili mesleki kitaplar yazmıştır.

Tüm bu işleri yaparken birçok yarışmaya katılarak çok değerli ödüllerin de sahibi olmuştur. Geleneksel Kültür alanında yayına hazırladığı pek çok yayınlanmış kitabı vardır. İngilizce ve Türkçe hazırlanan bu kitapların çoğu uluslararası kitap fuarlarında sergilenmiştir. Evli ve bir çocuk annesi olan Livaneli, 2017 yılında ilkokul-ortaokul kademesinde uygulamalı ve drama destekli Sosyal Yaşam Kültürü derslerini vermek üzere Kent Koleji ailesine katılmıştır.